Kényszertakarítás

Az adott terület ( pl. lakóingatlan, iroda, épület ) lomtalanítása, szemét elszállítása , takarítás, fertőtlenítés. A megkeresés gyakran különböző hivataloktól, pl.önkormányzatok, szociális segítők felől érkezik.

A kényszeres gyűjtögetés, más néven patologikus halmozás egy pszichológiai betegség, mely megakadályozza az egyént, hogy használhatatlan, vagy szükségtelen tárgyakat kidobjon. Ezáltal a lakhely olyan mértékben telítődik, hogy normális értelemben lakhatatlanná válik. Gyakran „Messie-szindrómának” is nevezik

Néhány gyakori, konkrét tünet, amiket a kóros gyűjtögetők esetében tapasztalni lehet:

Hajlamosak nagy mennyiségben a környezetükben szabadon hozzáférhető tárgyakat felhalmozni, amiket a legtöbb ember nem gondol hasznosnak vagy értékesnek. Mint például:
- Reklámanyagok, reklámlevelek
- Régi katalógusok és újságok
- Dolgok, amik hasznosak lehetnek valamire a későbbiekben
- Ruhaféleségek
- Romlott ételek, csomagolások/szemét
- Ingyenes bemutatótermékek

Az otthonában akkora a zűrzavar, hogy több helység megközelíthetetlen és nem tölti be rendeltetésszerű szerepét. Mint például:

- Nem lehet az ágyakban aludni
- Ételkészítésre alkalmatlan konyhák, hűtők dugig tele romlott ételekkel, tűzhelyek tűzveszélyes dolgokkal teli, mint például reklámújság és régi ételek főzőlapok tetején.
- Étkezésre használhatatlan asztalok
- Használhatatlan székek, kanapék
- Piszkos, egészségtelen fürdőszobák; emberi ürülék kupacok vannak az otthon bizonyos helyein gyűjtve, néha állati ürülék van a padlón, óriási zsákok évek óta gyűjtött pelenkákkal tele.
- Kádak, zuhanyzók és mosdók tárgyakkal töltve, szóval mosakodásra és fürdésre alkalmatlanok. Gyűjtögetők így valószínűleg elfelejthetik fürdést.

Néhányan állatokat gyűjtenek, akik minimálisan se képesek gondoskodni róluk; gyakran elpusztult állatokon kannibálkodnak más állatok a kupacok alatt.

 

 

 

Elérhetőségek

7400 Kaposvár, Kaposrét sor 59.
+36 30 692 3460
info@csoriextremtakaritok.hu
adószám: 73077587-1-34

 

Fontos információk

Hasznos tudnivalók

© 2018. Minden jog fenntartva.

Search